Redirects

In het onderdeel 'CMS > Redirects' kunnen een aantal technische zaken m.b.t. domeinen en HTTP redirects worden ingesteld. Voor toegang tot dit onderdeel is de rol Developer vereist.

Http redirects instellen.

Standaard protocol
Via de uitklaplijst 'Standaard protocol' kan het protocol voor de hele website worden ingesteld. Gebruikelijk is om deze op http te laten staan, al het data verkeer loopt dan via het domein ingevuld in het veld 'Hoofd domein'. Wordt hier 'https' geselecteerd dan loopt al het data verkeer via het domein ingevuld in het veld 'SSL Domein'.

Hoofd domein
In het veld 'Hoofd domein' wordt het hoofddomein van de website ingesteld.

SSL domein
In het veld 'SSL domein' wordt het domein ingesteld waar al het beveiligd verkeer van de website langs wordt geleid. Per pagina kan worden ingesteld of deze via een beveiligde verbinding moet worden verzonden of niet. Iedere TweeGo site kan gratis van het beveiligde TweeGo subdomein (*.tweego.nl) gebruik maken.

HTTP 404 Not found pagina
In het veld '404 Not found pagina' wordt de naam van de HTTP 404 pagina ingevuld. Deze pagina bevindt zich altijd in de systeem map van de pagina verkenner. Een bezoeker krijgt deze pagina te zien wanneer een niet bestaande of verwijderde pagina wordt opgeroepen.

HTTP 500 Error pagina
In het veld 'Error pagina' wordt de naam van de HTTP 500 pagina ingevuld. Deze pagina bevindt zich altijd in de systeem map van de pagina verkenner. Een bezoeker krijgt deze pagina te zien wanneer er een fout op de server optreedt.

Inlog pagina
In het veld 'Inlog pagina' wordt het pad naar een pagina ingesteld waar een bezoeker zich moet authenticeren bij het opvragen van een rol-beveiligde pagina. Op deze pagina staat meestal een login widget.

Code login pagina
In het veld 'Code login page' wordt het pad naar een pagina ingesteld waar een bezoeker zich moet authenticeren bij het opvragen van een code-beveiligde pagina. Op deze pagina staat meestal een actiecode widget.

HTTP 301 extensie redirects
In het veld '301 extensie redirect' kan de pagina extensie van pagina's van een verhuisde website worden ingevuld, bv. html, asp, aspx of php. Pagina's van een TweeGo website hebben geen extensie. Wordt het domein van een website gebouwd met statische HTML pagina's, PHP, classic ASP of ASP.Net webforms verhuisd, dan wordt via deze instelling automatisch een redirect van pagina's met extensie naar pagina's zonder extensie uitgevoerd.

HTTP 301 redirects
Via het veld '301 Redirects (;)' kunnen redirects tussen pagina's worden ingesteld. Iedere redirect wordt op een nieuwe regel geplaatst en bestaat uit de absolute url van de originele pagina, gevolgd door een dubbele punt, gevolgd door de absolute url van de nieuwe pagina. Bijvoorbeeld: /accountancy;/diensten/accountancy

HTTP 301 Domein redirects
Via het veld '301 Domein redirects (;)' kunnen redirects tussen domeinen worden ingesteld. Is een website in het bezit van een eigen domein dan wordt doorgaans het 'www domein' als hoofddomein ingesteld en het 'niet-www domein' naar het hoofddomein geredirect. Deze redirects worden op dezelfde manier ingevoerd als de pagina redirects, bijvoorbeeld tweego.nl;www.tweego.nl 

Twitter icon YouTube icon Facebook icon LinkedIn icon RSS icon