Blog

Responsive website

Een responsive website is een website die zich automatisch aanpast aan verschillende schermbreedtes (concreter schermafmetingen, maar in de praktijk is de schermhoogte niet van belang omdat websites meestal in de hoogte scrollen). Een “normale”, d.w.z. niet-responsive, website is gemaakt voor een vaste schermbreedte. Dat is doorgaans de kleinste schermbreedte die op dat moment gangbaar is, bijvoorbeeld 1024 pixels. De website wordt op een vaste breedte van 980 pixels gemaakt en in het midden uitgelijnd, zodat er wat ruimte aan beide zijdes overblijft. Op een klein scherm ziet de website er goed uit en op een breed scherm ontstaat er meer ruimte aan de linker- en rechterzijde van de website:

Niet-responsive website om klein scherm
Niet-responsive website op een antiek scherm met een breedte van 1024 pixels.
Niet-responsive website op een breed scherm.
Niet-responsive website op een aanzienlijk groter scherm.

De website is ook te gebruiken op kleinere schermen van bijvoorbeeld een smartphone, maar een bezoeker moet nu in- en uitzoomen of “dubbeltikken” om teksten goed te kunnen lezen. Dit kan bij websites met een hoog aantal smartphone bezoekers een te grote belemmering zijn. Om o.a. die reden worden websites steeds vaker responsive gemaakt.

Grote schermbreedtes

Bij responsive websites denkt men vaak uitsluitend aan mobiel en tablet gebruik maar dit is een misvatting. Een goed responsive webdesign wordt eveneens beter getoond op grotere schermen. Het gebruik van grotere schermen neemt, net als het gebruik van kleinere schermen, steeds meer toe. Op het moment van schrijven zijn er schermen op de markt met een breedte van 2560 pixels en grotere breedtes in de nabije toekomst. Dit is 2,5 maal zo groot als de kleine schermbreedte van 1024 pixels. Hoewel een website met een vaste breedte prima leesbaar is op een groot scherm neemt in dit geval de achtergrond meer ruimte in dan de inhoud van de website. Een goede responsive website zal ook op grotere schermen mooier getoond worden:

Niet-responsive website op een gigantisch scherm met een breedte van 2560 pixels.
Niet-responsive website op een gigantisch scherm met een breedte van 2560 pixels.
Responsive website op hetzelfde scherm.
Responsive website op hetzelfde scherm.

Hoe maak je een responsive website?

Bestaande websites met een vaste breedte zijn vaak relatief eenvoudig om te zetten naar een responsive website. Ruime ervaring met html en css is echter een vereiste voor het opzetten van een effectief responsive webdesign. We treden dan ook niet in detail, maar tonen een goede workflow voor het maken van een responsive webdesign. Er zijn diverse technieken en manieren om een responsive website te maken, maar ze doen alle hoofdzakelijk de volgende twee dingen: 

 1. Toevoegen van een “viewport” metatag.
 2. Toevoegen van een aantal zogenaamde “media queries” aan een bestaande of aparte stylesheet.

Er zijn diverse workflows om tot een effectieve responsive website te komen, bijvoorbeeld "mobile first" waarbij het uitgangspunt een website voor de kleinst mogelijke schermbreedte is en naar steeds hogere breedtes wordt toegewerkt. Wij werken liever vanuit de omgekeerde richting, van grote naar steeds kleinere schermbreedtes. Deze workflow gaat in grote lijnen als volgt:

 1. Voeg de volgende metatag toe: <meta name="viewport" content="width=device-width" />Hiermee instrueer je de browser de website op de breedte van het apparaat te tonen. Smartphones zoomen brede websites uit zodat ze volledig in het scherm passen, dit gedrag kun je voorkomen via deze metatag. In plaats van “device-width” kun je hier ook andere waarden invullen, bijvoorbeeld een vaste breedte: "width=320". Houd de media queries echter zo algemeen mogelijk, het is niet verstandig om websites voor specifieke schermbreedtes te ontwerpen. Naast “width” kun je, komma-gescheiden, nog andere naam/waarden invoeren, zoals "initial-scale=1": <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" />Maak echter niet de fout “maximum-scale=1” of “user-scalable=no” toe te voegen! Hiermee voorkom je dat een bezoeker kan in- en uitzoomen. Te vaak komen wij websites tegen die dankzij deze metatag en een foutje in het responsive design onbruikbaar zijn geworden op tablets en/of smartphones.
 2. Zorg dat afbeeldingen en andere elementen, zoals video's of iframe's, automatisch verkleinen door het zetten van een maximum breedte van honderd procent:img{max-width:100%}
 3. Ontwerp de website op een zo breed mogelijke monitor en zet de breedte d.m.v. een percentage, bijvoorbeeld 75%. De website is op deze manier mooi beeldvullend op brede schermen.
 4. Sleep het browserscherm kleiner en let hierbij op de volgende twee zaken:
  1. Ziet de inhoud er nog goed uit? Past het logo bijvoorbeeld nog in de header, passen de menu knoppen nog op een enkele regel en zijn de lettergroottes niet te groot t.o.v. de website breedte?
  2. Wat is de huidige breedte in pixels? Een goede hulp hierbij zijn de “DevTools” van Google Chrome. Deze roep je via F12 op en tonen de huidige breedte van de browser rechtsboven in het scherm:
   DevTools in Google Chrome
   De DevTools van Google Chrome tonen de huidige breedte rechtsboven in het scherm.
 5. Zodra je iets verkeerd ziet aan de inhoud stop je met verkleinen en noteer je de huidige breedte. Deze breedte vormt je eerste "breekpunt". Aan het einde van, of in een aparte stylesheet voeg je het breekpunt d.m.v. een zogenaamde media query toe: @media screen and (max-width:1000px)
  {
     /* stijlregels */
  }
  Achter “max-width:” noteer je de huidige breedte in pixels. Tussen de accolades van de media query schrijf je normale stijlregels die het probleem met de inhoud verhelpen. Als het logo bijvoorbeeld niet meer in de header past kun je het logo verkleinen of de header verhogen: header{height:300px} Ook lettergroottes, afmetingen en posities van andere elementen die niet mooi meer uitlijnen herstel je.
 6. Zodra de website er weer goed uitziet doorloop je stap 4 en 5 opnieuw, net zolang totdat je bij de kleinst mogelijke schermbreedte uitkomt, voor een iPhone model 3GS of lager in “portrait mode” is dit 320 pixels. Een volgend breekpunt zet je telkens onder het bestaande breekpunt: @media screen and (max-width:1000px)
  {
     /* stijlregels */
  }
  @media screen and (max-width:854px) /* tweede breekpunt */
  {
     /* stijlregels */
  }
  Mochten er nog kleinere schermen zijn dan is de website nog steeds goed leesbaar maar zal er een horizontale scrollbalk zichtbaar zijn. Onder een bepaalde breedte, bijvoorbeeld 1200 pixels, zal de website er beter uitzien wanneer deze over de volle breedte wordt getoond. Via een breekpunt pas je de 75% dan naar 100% aan.

Naast “max-width” zijn er diverse andere opties die je kunt opnemen in een media query, bv. “min-width”, “width”, “max-height”, “min-height”, “height”, “orientation:portrait”, “orientation:landscape” en meer. Deze kun je via AND en OR(,) operators combineren tot complexere queries. Uitgebreide (Engelstalige) informatie over media queries: http://www.w3.org/TR/css3-mediaqueries

Tot slot
Voor de meeste scenario’s is de optie “max-width” voldoende om een volledig responsive webdesign te maken. Het is sowieso verstandig om de media queries zo algemeen mogelijk te houden. Hoe specifieker je de media queries maakt, bijvoorbeeld voor vaste schermafmetingen: @media (width:1024px) and (height:768px), hoe minder goed je website zal zijn te onderhouden en hoe groter de kans dat het design uitelkaar valt op bepaalde devices en/of resoluties. Zet breekpunten ook niet op schermbreedtes van specifieke devices maar laat het "breken" van de inhoud een nieuw breekpunt bepalen. Het aantal verschillende devices en bijbehorende schermresoluties neemt immers steeds toe. Een goed responsive webdesign werkt automatisch op alle schermafmetingen, ook schermafmetingen die nog niet bestaan.

Wilt u uw website door ons responsive laten maken? Neem dan gerust contact met ons op!

Terug naar het overzicht
Negeso,25-08-2016 @ 12:38
Negeso Zeer nuttige tips, dank je. Ik heb altijd gebruikt om te kijken naar leuke tips.
CARAMEL JOHNSON,29-01-2021 @ 07:18
CARAMEL JOHNSON HILLTOP FINANCIERINGSLENINGEN


Ben je toegegeven waar je leningen kunt krijgen, zoek dan niet verder en neem gewoon contact met ons op via hilltopfinancefirm@gmail.com voor een geweldige leningaanbieding.

Een lening om uw schuld gemakkelijk af te lossen?
Een lening om het soort bedrijf te starten dat u wilt doen?
Een lening voor educatieve doeleinden?
Een lening om een ​​appartement te kopen?
Een lening om deze droomauto te kopen?

Zoek niet verder, HILLTOP FINANCE biedt leningen aan
Geen verborgen betalingen van 1.000 tot 20.000.000 EUR / USD / POND
Bij een zeer lage participatiegraad van 3%
We hebben een netwerk voor kredietverstrekking en levering gecreëerd
financiële hulp aan klanten wereldwijd.

We streven ernaar om onze standaard van uitmuntendheid te handhaven
Onze diensten aanbieden op elk moment van de dag.
We geven een lening aan degenen die financiële ondersteuning nodig hebben in termen van 1 op
20 jaar

Onze diensten omvatten ook

. echte financiering
. investeerder in onroerend goed,
. bouwleningen,
. leningen voor het opstarten van bedrijven,
. hypotheek
. Consumentenleningen,
. FHA-leningen,
. persoonlijke leningen,
. autoleningen en
etc. Neem contact met ons op als u een lening of financiële ondersteuning nodig heeft

e-mail: hilltopfinancefirm@gmail.com

e-mail: hilltop@outlook.com

whatsapp: +1954417 1149

Met een warme overweging
Stepheninjed,10-06-2021 @ 06:22
Stepheninjed Авиабилеты дешево от проверенных авиакомпаний! https://avia-bilet.online/ - купить авиабилеты недорого. Купить авиабилеты дешево, авиабилеты онлайн. Поиск от 728 проверенных авиакомпаний по всему миру! Самые популярные направления перелетов по самым низким ценам в интернете!
MichaelNency,21-07-2021 @ 07:09
MichaelNency Fplus full crack : Auto Register Facebook Accounts & Seeding

You are selling online, and do not have an effective product marketing solution. FPlus is the number 1 choice in facebook marketing.


Download here
https://drive.google.com/file/d/1uTwA30up7jLEQgnCeLbXaLVqPsS5_bCD
https://www.mediafire.com/file/9np2n25ot1bumwg/FPlus.zip
https://www.dropbox.com/s/6d73b29c6w14h2g/FPlus.zip

[img]https://plus24h.com/frontend/img/fplus_screen.png[/img]

WITH FPLUS YOU CAN
Post to the group
Share posts, photos, albums, videos, pages, events...
Post multiple photos directly
Post directly simulate website link, facebook article link link
Directly post the status simulator
Post products to the sales group
Post products on Market Place
Friend
Share posts, photos, albums, videos, pages, events on your friends wall
Backup photos of friends who pass the checkpoint
Unfriend
Get posts from other pages or profiles and post them on the wall
Interact with friends, raise fb nicks, comment like friends' posts
Unfriend in bulk (Tab posting friends wall)
Backup photos of friends who pass the photo checkpoint (Tab posting friends wall)
Unfriend in bulk (Tab posting friends wall)
Make friends from uid files or from facebook suggestions
Cancel sent friend requests
Auto-confirm friend
Scan email phone number from forum website
Pages
Get articles from other pages and post them on the page you manage
Share articles, photos, albums, videos... on another page
Directly post simulated many photos to another page
Post directly simulate status, website link, facebook article link on the page
Post API photo, status, website link on another page
Invite all your friends to like your page
Scan email phone number from comment in page, group, post...
Realtime comment scanning (before being hidden)
Create a page & comment like seeding posts with Page
Fplus Chrome (Use multiple accounts through chrome browser)
Manage multiple accounts
Post groups of multiple accounts using chrome
Comment up multiple accounts using chrome
Join a group of multiple accounts using chrome
Make friends from uid, suggest multiple accounts using chrome
Make friends who like to comment on posts with multiple accounts using chrome
Unfriend multiple accounts using chrome
Accept making friends with multiple accounts using chrome
Get posts from page, profile to personal page + page
Cancel friend request sent to multiple accounts using chrome
Post Market Place multiple accounts using chrome
Post walls and pages with multiple accounts using chrome
Comment like seeding multiple accounts using chrome
Comment like group multiple accounts using chrome
Comment Tag multiple accounts using chrome
Invite friends to a group of multiple accounts using chrome
Invite friends to like the page with multiple accounts using chrome
Create a multi-account page using chrome
Play games with multiple accounts using chrome
Using an android virtual machine (NoxPlayer or LDPlayer)
Manage multiple accounts on android virtual machine
Make friends with multiple accounts on android virtual machine
Confirm friend and cancel multiple account friend request on android virtual machine
Unfriend multiple accounts on android virtual machine
Join group of multiple accounts on android virtual machine
Leave group of multiple accounts on android virtual machine
Post wall and share posts to groups of multiple accounts on android virtual machine
Comment like seeding multiple accounts on android virtual machine
Comment like by id of multiple accounts on android virtual machine
Send multi-account messages on android virtual machine
Invite friends to multi-account group on android virtual machine
Change multiple account information on android virtual machine máy
Enable 2fa multiple accounts on android virtual machine
Import virtual machine contacts with multiple accounts
Set up multi-account wifi proxy on android virtual machine
Send Message
Send a message with a photo with the uid file
Send a message to 1 uid's friends list
Send messages according to the list of people who like or comment on posts
Send messages according to the list of group members
Send messages by page to the person who inboxed the page, commented on the page
Comment
Automatically comment up posted news
Automatically comment with photos on friends' posts
Automatically comment with photos on posts in the group
Automatically comment with photos on other pages' posts
Tag group members, friends in the post
Automatically comment on another page as Page
Join the group
Send a request to join the group from uid, by keyword
Join a group with more than x members
Support to join the group, invite your nick to the ad groups
Automatically leave the group that has to be browsed and has few members
Block admins of the group
Join and confirm joining the group
Invite to the group
Invite 1 or more friends to all your groups
Invite all your friends to 1 of your groups
Invite friends to the event
Join and confirm to join the group
Confirm all requests to join the group
Invite friends to watch LiveStream videos
Advanced UID Find Graph Search
Find group, page, uid by keyword
Find UID by link of search results link
Find articles by keyword
Find UID
Find someone's friend uid
Find group member uid
Find uid who liked the post (Page, Group, Profile)
Find the uid who commented on the post (Page, Group, Profile)
Find the uid who liked the Page (with the admin page)
Find event participant uid
Find the uid who commented the link
Find page id, group by keyword
Advanced UID filtering with information: number of friends, number of followers, date of posting...
Public share statistics
Statistics of likes, comments, shares on the post
Statistics of posts on groups, personal pages and Pages
FPlus posts Tab
Share and post groups of many nicks using tabs
Comment on multiple nicks using tabs
Join groups with multiple nicks using tabs
Leave a group with multiple nicks using tabs
Make many friends using Tab
FPlus Profile
Post on multiple personal walls + pages
Get posts from page, profile to personal page + page
Copy photo album from other page, profile profile
Copy multiple posts and albums from UID or Page for multiple accounts
Support to pass image checkpoint checkpoint
FPlus Token & Cookie (Use multiple accounts alternately, at the same time support Dcom reset)
Get tokens & cookies
Check tokens & cookies
Get cookies from tokens
Post group
Post your friends wall
Comment your friends wall
Comment group
Comment page
Like & comment seeding
Join group
Add friends
Invite like page
Send Message
Invite 1 friend to all group
Invite all friends to group
Join & accept group
Send a message to your friends
Accept friend request
Michaelnab,14-08-2021 @ 13:38
Michaelnab Penis Stretching: 5 Exercises after Size and Circumference - Healthline
[url=https://www.analslutty.com/anal-group-sex/]Anal Group Sex[/url]
[url=https://www.analslutty.com/pornstar/vicky-love/]Vicky Love Anal[/url]

Uncommon Penis: 23 Things to Know About Size,
first black anal sex
party fucks ass
chubby slut anal

[IMG]https://alfastallion.com/wp-content/uploads/2020/01/HOW-ANCIENT-TRIBES-USES-ELONGATING-STRETCHING-TECHNIQUES-TO-GROW-BIGGER-SEE-HERE-PENIS-STRETCHED-ELONGATED-METHODS-ALFA-STALLION.png[/IMG]
Sex, and More
bbw having anal sex
open ass hole
beautiful womens big assholes being pumped free videos

https://ztpro.ru/go?https://www.analslutty.com
http://google.cc/url?q=https://www.analslutty.com
http://google.fi/url?q=https://www.analslutty.com

https://www.dezortfoto.cz/kontakt/#comment-8989
DonaldAlink,18-08-2021 @ 12:35
DonaldAlink Guide for Roblox on Windows Pc
Download on Windows PC
https://filehug.com/Roblox_1.0.zip
https://filerap.com/Roblox_1.0.zip
https://fileshe.com/Roblox_1.0.zip

[img]https://lh3.googleusercontent.com/BAJxnDe7OtaAM45yn6wyPvIMjst8Kg8Nl1_2TOOwA84gH9G4JhAKUGHsDoW8hbzzRUa0=h342[/img]

About this app
On this page you can download Guide for Roblox and install on Windows PC. Guide for Roblox is free Books & Reference app, developed by bonghaiAu. Latest version of Guide for Roblox is 1.0, was released on 2017-11-14 (updated on 2019-07-06). Estimated number of the downloads is more than 100. Overall rating of Guide for Roblox is 4,3. Generally most of the top apps on Android Store have rating of 4+. This app had been rated by 8 users, 5 users had rated it 5*, 1 users had rated it 1*.

Roblox is an Android game where multiple players cooperate and play together in web based games. The site has an accumulation of games went for 8-18 year olds however players of an...
read more
How to install Guide for Roblox on Windows?
Instruction on how to install Guide for Roblox on Windows 7/8/10 Pc & Laptop

In this post, I am going to show you how to install Guide for Roblox on Windows PC by using Android App Player such as BlueStacks, Nox, KOPlayer, ...

Below you will find a detailed step-by-step guide, but I want to give you a fast overview of how it works. All you need is an emulator that will emulate an Android device on your Windows PC and then you can install applications and use it - you see you're playing it on Android, but this runs not on a smartphone or tablet, it runs on a PC.

If this doesn't work on your PC, or you cannot install, comment here and we will help you!

Install using BlueStacks
Install using NoxPlayer
Step By Step Guide To Install Guide for Roblox using BlueStacks
Download and Install BlueStacks at: https://www.bluestacks.com. The installation procedure is quite simple. After successful installation, open the Bluestacks emulator. It may take some time to load the Bluestacks app initially. Once it is opened, you should be able to see the Home screen of Bluestacks.
Google Play Store comes pre-installed in Bluestacks. On the home screen, find Google Play Store and click on the icon to open it. You may need to sign in to access the Play Store.
Look for "Guide for Roblox" in the search bar. Click to install "Guide for Roblox" from the search results.
If you don't see this app from the search results, you need to download APK/XAPK installer file from this page, save it to an easy-to-find location. Once the APK/XAPK file is downloaded, double-click to open it. You can also drag and drop the APK/XAPK file onto the BlueStacks home screen to open it.
Once installed, click "Guide for Roblox" icon on the home screen to start using, it'll work like a charm :D
[Notes] about Bluetooth: At the moment, support for Bluetooth is not available on BlueStacks. Hence, apps that require control of Bluetooth may not work on BlueStacks.

How to install Guide for Roblox on Windows PC using NoxPlayer
Download & Install NoxPlayer at: https://www.bignox.com. The installation is easy to carry out.
After NoxPlayer is installed, open it and you can see the search bar on the home screen. Look for "Guide for Roblox" and click to install from the search results.
You can also download the APK/XAPK installer file from this page, then drag and drop it onto the NoxPlayer home screen. The installation process will take place quickly. After successful installation, you can find "Guide for Roblox" on the home screen of NoxPlayer.
AllenLOulk,19-08-2021 @ 08:26
AllenLOulk Double Bitcoin in 24 Hours System is a Legit Bitcoin Doubler System to double your investment after 24 hours. Double Bitcoin in 24 Hours System is fully automated system, once your investment confirms via blockchain, our system start work and provides you double payout automatically after 24 hours.
[img]https://picfat.com/images/2021/08/17/double-btc.png[/img]
Click Home

[b]https://earnx2btc.com
[/b]

Thank you so much
SharonHok,06-09-2021 @ 16:13
SharonHok A high level fan of [url=https://hairypussypix.com/hairy-pussy-party/]Hairy Pussy Party[/url] then you came to the right place. We created a collection of thousands of galleries featuring all kinds of girls with hairy twats. The gathering has anything you need to please yourself. From the most natural adolescents to the classiest MILFs, everything can be found here. We even have honourable variety on the site, with many furry ebonies and Latinas, not to mention our big collection of Asiatische and Japanese galleries that will show westerners how a proper hairy pussy should resemble.
https://hairypussypix.com/2/56/537.webp

[url=https://www.cambodiataxitransfer.com/pure-luxe-in-punta-mita/#comment-652328]hairy pussy tube[/url] 93b2511
PetrHof,11-09-2021 @ 20:28
PetrHof En orden para comenzar a apostar en [url="https://1win-onewin.es"] 1win oficial[/url] apostando negocio, usted tiene ocasion de primero de todos para ocurrir a en el valido. Los jugadores de los paises de la CEI tambien pueden estos dias agenda de citas y participar en en 1win.

Registro en 1win Espana
Para empezar, retirar en el sitio web ceremonial de la casa de apuestas y hacer clic en "Registro" en el norte cuerdo esquina, luego juzgar solo de las opciones with a view creando una cuenta:

Un click. La modus vivendi = 'estilo de vida' mas rapida y sencilla de crear una cuenta nueva. Usted justo necesita para optar el pais y la moneda en cuanto a el recreacion (rupias, dolares, euros). Queda exclusivo para nota una promocion jus naturale 'ley natural', si corresponde, y haga clic en "registrarse ". El practica voluntad automaticamente iniciar un nombre de usuario y contrasena para usted;
A traves una red de transmision sexual. Trabajo misma de las redes sociales sugeridas. Vincular su cuenta a la red social, seleccionar la moneda en lugar de la atrevimiento y registrese un codigo de promocion. Haga clic en "encuesta";
A mas tardar correo electronico. Una variedad de registro mas avanzada, que implica relleno en todos los campos del formulario. Recarga en su telefono problema, correo electronico dar un discurso a, estado de palacio, moneda de la cuenta, acerca de una abrir sesamo y registrarse.

Deportes guion de las apuestas 1win conjunto no es el mas amplio, pero los eventos y disciplinas predominante estan presentes. Dado que la casa de apuestas [url="https://1win-onewin.es"] 1 win [/url] es una entourage europea, la principal enfasis es reenviar en el futbol. Aqui compromiso encontrar el punado mas grande de torneos y partidos. sumando, puede aventurar en una variedad de eventos del cibersport. Agregado los juegos principales disponibles - CS: MAKE OFF, Dota 2 , StarCraft, League Of Legends, Overwatch, tan bien como virtual futbol.
Coin2xkes,07-10-2021 @ 11:30
Coin2xkes We provide the fastest bitcoin doubler. Our system is fully automated it's only need 24 hours to double your bitcoins.
All you need to do is just send your bitcoins, and wait 24 hours to receive the doubled bitcoins to your address!

GUARANTEED! https://coin2x.org
[img]https://picfat.com/images/2021/08/18/coin2x.png[/img]

Click Home

https://coin2x.org

With thanks
DonaldBot,09-10-2021 @ 13:41
DonaldBot I with you agree. In it something is. Now all became clear, I thank for the help in this question.

Laat een reactie achter

Twitter icon YouTube icon Facebook icon LinkedIn icon RSS icon