Landen levering

De landen waaraan de webshop beheerder wilt leveren zijn te beheren via het onderdeel 'Webshop > Landen levering'. Standaard is alleen Nederland ingesteld als land waaraan geleverd wordt.

Landen levering

De knop 'Toevoegen' toont de onderstaande popup:

BTW verleggen

Land levering
Via het veld 'Land levering' wordt het land geselecteerd.

Standaard
De optie 'Standaard' bepaalt of dit land tijdens het bestelproces standaard is geselecteerd.

BTW
Via de optie 'BTW' kan het btw-tarief voor het berekenen van de verzendkosten worden ingesteld.

Verzendkosten vrij bedrag
In het veld 'Verzendkosten vrij bedrag' kan een bedrag worden ingesteld waarboven de verzendkosten van een bestelling automatisch vervallen, voor Nederland is dit bedrag standaard ingesteld op € 150,00. Wanneer hier 0,00 wordt ingevoerd zullen de verzendkosten nooit vervallen.

Verzendkosten (ex btw)
In het 'Verzendkosten (ex btw)' veld kunnen de verzendkosten exclusief btw voor dit land worden ingevoerd. Het veld 'Verzendkosten(inc btw)' wordt dan automatisch gevuld met de verzendkosten inclusief btw(berekend op basis van het geselecteerde btw-tarief).

Verzendkosten (inc btw)
In het 'Verzendkosten (inc btw)' veld kunnen de verzendkosten inclusief btw voor dit land worden ingevoerd. Het veld 'Verzendkosten (ex btw)' wordt dan automatisch gevuld met de verzendkosten exclusief btw(berekend op basis van het geselecteerde btw-tarief).

Beschikbare betaalmethoden
Via de opties 'IDEAL', 'TRANSFER' enz. kunnen de betaalmethoden voor het land worden ingesteld. Voor Nederland zijn standaard de betaalmethoden 'iDeal', 'Overschrijven', 'Rembours' en 'PayPal' ingesteld. De betaalmethoden 'iDeal' en 'PayPal' kunnen echter pas worden geselecteerd tijdens het bestelproces wanneer deze zijn ingesteld via de webshop instellingen.

BTW verleggen
Wanneer een EU-land wordt geselecteerd verschijnt het veld 'BTW 21% naar'. Via dit veld kan het Nederlandse btw-tarief worden gewijzigd naar het btw-tarief van het land van levering. Bij levering van meer dan bepaalde drempelbedragen moet het btw-tarief van het land worden gehanteerd.

Twitter icon YouTube icon Facebook icon LinkedIn icon RSS icon