Mash-up (html)

Een mashup element kan zowel via de document structuur als de site-editor worden toegevoegd en wordt gebruikt voor het weergeven van content afkomstig uit andere websites/applicaties. Het mashup element kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het tonen van YouTube filmpjes of Google Maps kaarten. Daarnaast is het mogelijk om het mash-up element voor de invoer van ruwe html te gebruiken, zoals bv. een iframe element.

Mash-up toevoegen

Een mash-up wordt toegevoegd door op het plusje in het snelmenu te klikken en te kiezen voor 'Mash-up', door met rechts op een bestaand element te klikken en te kiezen voor de optie 'Nieuw element > Mash-up' of door het element 'Mash-up' vanuit de element verkenner op de pagina te slepen. Het mash-up element is geen container element.

Mash-up toevoegen via het snelmenu.

Mash-up bewerken

Een mash-up element wordt bewerkt via een dubbelklik, via het pennetje in het snelmenu of via een rechtermuisklik en te kiezen voor de optie 'Wijzigen element'. Er verschijnt een tekstveld waarin de waarde van de mashup wordt ingevoerd. Over het gebruik van het mashup element is een tutorial gemaakt.

Mash-up element bewerken.

Op het mash-up element kan zowel layout als vormgeving worden gezet.

Twitter icon YouTube icon Facebook icon LinkedIn icon RSS icon