Changelog

Features toegevoegd aan voorgaande releases.

Features toegevoegd aan release v2014.4.0.0

Compleet redesign interface.

De interface is geüpdatet naar een modern eigentijds design. Kijk voor meer informatie in het volgende nieuwsbericht.

Links toevoegen in afbeelding carrousel.

Link toevoegen in slider.

De afbeeldingen in het afbeelding carrousel element kunnen voortaan worden voorzien van links.

Twee nieuwe standaard templates.

Twee nieuwe standaard templates.

Er zijn twee nieuwe standaard templates in diverse kleurschema's toegevoegd. Zoals de bestaande thema's kunnen deze thema's tot in het kleinste detail worden aangepast.

Features toegevoegd aan release v2013.1.11.0

Drag & drop positioneren van elementen.

Drag en drop van elementen.

Voortaan kan ieder element eenvoudig worden gepositioneerd via drag & drop! Het was altijd al mogelijk om elementen vrij versleepbaar te maken en op hun plek te slepen. Deze optie was echter vooral bedoeld voor elementen in regio's met een vaste hoogte, zoals een logo in de header of tekstje in de footer.

Drag & drop toevoegen van elementen.

Drag en drop element verkenner.

Behalve het toevoegen van elementen via het snel- en rechtermuisklikmenu is het nu ook mogelijk om nieuwe elementen via drag & drop toe te voegen.

Nieuwe standaard elementen.

Klant-en-klare layouts en afbeelding carrousel.

Naast de standaard elementen(titel, tekst, afbeelding, kolommen, link, mash-up en lege regel) kunnen nu ook diverse kant-en-klare layouts en een afbeelding slider in een enkele handeling worden toegevoegd. Voorheen moest hier een uitbreiding voor worden geïnstalleerd. 

Factuurmodule voor webshops.

Debiteurenmodule voor B2B webshops.

Voor de webshop is een factuurmodule ontwikkeld waarmee het complete factureringsproces voor zowel zakelijke als particuliere klanten kan worden geautomatiseerd. Deze module komt in de nabije toekomst via een uitbreiding beschikbaar.

Wizard tijdens het aanmaken van een website.

Wizard voor het gemakkelijk aanmaken van websites.

Bij het aanmaken van een website of webshop wordt de gebruiker door een stappenproces geleid waar o.a. direct het logo, de bedrijfsnaam en eventuele foto's kunnen worden toegevoegd. Ook worden in de wizard een aantal korte instructiefilmpjes getoond waarin de basishandelingen van het CMS worden uitgelegd.

Elementen direct vormgeven via snel- en rechtermuisklikmenu.

Html elementen vormgeven.

Aan het snel- en rechtermuisklikmenu is een optie toegevoegd waarmee elementen direct kunnen worden vormgegeven. Deze functionaliteit was al beschikbaar via de 'Vormgeving' optie van een element maar kan op deze manier sneller worden opgeroepen.

Features toegevoegd aan release v2013.1.9.0

Uitbreiding met forum module

In opdracht van een klant is TweeGo uitgebreid met een forum module. De forum module komt in de toekomst via de uitbreidingen voor iedereen beschikbaar.

Features toegevoegd aan release v2013.1.8.0

Fix voor twitter widget

Een recente update van de Twitter API zorgde ervoor dat het TweeGo twitter widget niet meer werkte. Dit probleem is opgelost in deze release. Het twitter widget toont automatisch de laatste tweets van een gebruiker op een website.

Verbeterde fotomodule

De werking van de fotomodule is verbeterd. Het toevoegen van een fotoalbum werkt nu via een stappenproces zoals in de webshop of in een datamodule(blog, nieuws, agenda enz.). De fotomodule kan binnenkort via een uitbreiding worden geïnstalleerd.

Verbeterde fotomodule voor het uploaden van fotoalbums.

Features toegevoegd aan release v2013.1.5.0

PayPal beschikbaar in de webshop module.

De betaalmethode PayPal is vanaf nu beschikbaar in de webshop module.

Reply-to wijziging contactformulier.

Het 'Reply-to' adres van e-mails verstuurd door het contactformulier wordt nu standaard gevuld met het e-mailadres van de invuller. Zo ontstaat er geen verwarring meer bij het beantwoorden van deze e-mails.

Features toegevoegd aan release v2013.1.1.0

Verbeterde designer

De TweeGo designer is op diverse punten verbeterd. Zo is o.a. het thema overzichtsscherm overzichtelijker ingedeeld.

Overzichtsscherm kant en klare ontwerpen

Kleurvariaties van hetzelfde thema kunnen in een detailscherm worden geselecteerd.

Kleurschema kiezen kant en klaar ontwerp

Ook het aanpassen van kleuren werkt intuïtiever doordat alle kleuren i.p.v. een aggregatie van kleuren van het thema worden getoond.

Kleuren wijzigen van een kant en klaar ontwerp

De belangrijkste verbetering bestaat echter uit het snel kunnen aanpassen van de header, menu en footer hoogte en de website breedte.

Snel afmetingen aanpassen van een kant en klaar ontwerp

Integratie CCS3 font face in designer

Maatwerk lettertypen kunnen nu eenvoudig worden toegevoegd door deze in de uploads/fonts map te plaatsen(Lettertypen kunnen worden verkregen via bv. http://www.fontsquirrel.com). Ze komen daarna automatisch beschikbaar in de designer. Binnenkort verschijnt er een blog en/of tutorial over het toevoegen van maatwerk lettertypen.

Naadloze integratie van CSS3 font face lettertypen in designer

Context sensitive help

Om TweeGo nog gebruiksvriendelijker te maken hebben we een context sensitive help in de software geïntegreerd. Dit houdt in dat in de komende tijd vrijwel alle schermen en popups worden voorzien van helplinks welke naar pagina's op TweeGo.nl leiden met specifieke informatie over het betreffende onderdeel.

Context sensitive help

Diepere menu hiërarchieën

Het menu in de nieuwe kant en klare ontwerpen klapt nu standaard tot 10 niveau's diep uit. Voorheen was het slechts mogelijk om het menu tot 1 niveau diep uit te klappen.

Uitklap menu met 10 niveau's

Verbeterde wysiwyg html tekst editor

Het wijzigen van het lettertype en de lettergrootte in de wysiwyg html editor van het vrije invoer element is verbeterd. Voorheen moesten beide eigenschappen tegelijkertijd worden ingesteld omdat dit via een popup werkte. Nu kunnen deze apart worden ingesteld via twee uitklaplijstjes in de editor.

Lettertype veranderen in wysiwyg editor

Media queries

Via het onderdeel css kunnen nu gemakkelijk media queries aan het media type van een stylesheet worden toegevoegd. Het was altijd al mogelijk om deze in een stylesheet zelf op te nemen. Deze toevoeging maakt het nog gemakkelijker om een responsive webdesign onder te brengen in TweeGo.

CSS3 Media Query

Features toegevoegd aan release v2012.4.2.0

Cadeaubon webshop functionaliteit

De webshop is uitgebreid met de mogelijkheid om cadeaubonnen te verkopen. Voor ieder verkochte cadeaubon genereert de webshop een code die tijdens het bestelproces als betaalmiddel kan worden gebruikt. Het beheer van cadeaubonnen wordt binnenkort in een blog begeleid door tutorials uitgelegd.

Cadeaubon webshop toevoeging

Features toegevoegd aan release v2012.4.1.0

Element snelmenu.

Naast het contextmenu kunnen elementen nu ook via een snelmenu worden bewerkt. Dit menu verschijnt bij een muisover op een element waardoor het bewerken van een pagina nog sneller en eenvoudiger wordt.

Snelmenu alternatief voor contextmenu

Wijzigingen ongedaan maken/opnieuw uitvoeren op document niveau.

Onbedoelde wijzigingen aan een pagina kunnen nu in een twee klikken ongedaan worden gemaakt via het documentmenu.

Wijzigingen ongedaan maken via het documentmenu.

Versleepbaar maken direct via snelmenu en contextmenu.

Een element kan nu sneller versleepbaar/niet versleepbaar worden gemaakt via het snelmenu of contextmenu. Voorheen was het versleepbaar maken van een element iets omslachtiger.

Versleepbaar maken via snelmenu en contextmenu.

Verbeterd inline vergroten/verkleinen van afbeeldingen.

Het inline vergroten/verkleinen van afbeeldingen is op diverse punten verbeterd. Zo staat nu standaard de 'verhouding-lock' aan tijdens het uitvoeren van de bewerking. Deze kan door het inhouden van de shift-knop worden vrijgegeven. Verder wordt er nu een duidelijk 'anker' getoond rechts onderin de afbeelding. En tot slot zal er geen kwaliteitsverlies meer optreden bij het herhaaldelijk vergroten en verkleinen van een afbeelding.

Inline vergroten/verkleinen sterk verbeterd.

Features toegevoegd aan release v2012.1.11.0

Integratie Rabo OmniKassa

De Rabo Omnikassa is geintegreerd in de TweeGo webshop module.

Takenlijst op startscherm

In het startscherm van TweeGo is een takenlijst opgenomen waarmee gebruikers bij de hand worden genomen bij het invullen van de website.

Takenlijst in TweeGo startscherm

Tips verbeterd.

De tips welke een gebruiker op weg helpen bij het invullen van de website zijn geüpdate met nieuwe content. De tips worden niet meer in een popup getoond maar kunnen worden in- en uitgeklapt via de rechterbovenhoek van de browser.

TweeGo tips

Features toegevoegd aan release v2012.1.10.0

Sitemap.xml generator.

Pagina's worden automatisch opgenomen in een sitemap.xml bestand. Bij het toevoegen of wijzigen van een pagina heeft een gebruiker de mogelijkheid de pagina niet toe te voegen aan het sitemap.xml bestand. Ook kunnen de wijzig-frequentie en prioriteit worden ingesteld:

Pagina's toevoegen aan sitemap.xml

SEO Tools.

TweeGo is uitgebreid met SEO Tools voor het verbeteren van de vindbaarheid in Google. De SEO Tools zijn beschikbaar via het startscherm.

SEO Tools TweeGo

Zoeken via backend.

Via de optie 'Startscherm > Zoeken' kunnen de pagina's van een TweeGo website worden doorzocht op een zoekterm:

Zoeken via backend in TweeGo

Pagina's afschermen met code.

Naast het zetten van rollen kunnen pagina's nu ook worden afgeschermd d.m.v. een code. Bezoekers hebben uitsluitend toegang tot deze pagina door het invoeren van de code in een login widget. 

Watermerk gegevens fotouploader worden bewaard.

De watermerk gegevens van de fotouploader-applicatie worden voortaan op de server bewaard. Hierdoor hoeven deze bij het opstarten van de applicatie niet iedere keer opnieuw worden ingevoerd.

Features toegevoegd aan release v2012.1.9.1

Bulkbestellingen mogelijk in webshop.

De Tweego webshop is uitgebreid met de mogelijkheid om meerdere uitvoeringen en verschillende aantallen van een product in een enkele klik in het winkelmandje te plaatsen. Deze feature komt in de toekomst beschikbaar in de vorm van groothandel webshop ontwerpen.

Meerdere uitvoeringen en aantallen in een enkele klik bestellen.

Uitverkochte producten blijven standaard zichtbaar.

In de vorige release werden producten standaard niet meer getoond wanneer de voorraad op nul stond en er geen levertijd voor een product was ingesteld. De nieuwe webshop ontwerpen tonen dergelijke producten met de status 'Uitverkocht'. Overigens is het nog steeds mogelijk om een product te laten verdwijnen wanneer het uitverkocht is.

Uitverkochte producten blijven op de website staan

Mogelijkheid om webshop gedeelte af te schermen voor anonieme bezoekers.

De nieuwe release maakt het mogelijk om een gehele webshop af te schermen voor anonieme bezoekers, alleen door de webmaster geregistreerde bezoekers kunnen bestellingen plaatsen.

Redirect in de webshop voor gebruikers met uitgeschakelde cookies.

Zoals elke webshop is een TweeGo webshop voor zijn werking afhankelijk van cookies. Wanneer een bezoeker van de webshop een product in het winkelmandje probeert te plaatsen en de bezoeker heeft cookies uitgeschakeld, dan wordt deze automatisch omgeleid naar een pagina met daarop de volgende waarschuwing:

Snellere manier om veelgebruikte layouts op te slaan als template.

Het contextmenu in de outline is uitgebreid met de feature 'Opslaan als template'. Veelgebruikte layouts kunnen op deze manier via een enkele klik als template worden opgeslagen.

Content eenvoudig opslaan als template.
Twitter icon YouTube icon Facebook icon LinkedIn icon RSS icon