Nieuws

  • Home
  • Nieuws
  • Het nieuwe TweeGo, de belangrijkste veranderingen.

Het nieuwe TweeGo, de belangrijkste veranderingen.

18 november 2014

Afgelopen weekend is de nieuwe TweeGo versie live gegaan. De belangrijkste veranderingen in deze versie zijn een compleet redesign van de interface en een geheel nieuw abonnementsmodel (hierover later meer).

Zoals u waarschijnlijk wel is opgevallen is de complete gebruikersinterface geüpdatet naar een moderner eigentijds design. De positie van functies en knoppen zijn echter zoveel mogelijk intact gelaten om de gebruikerservaring niet te verstoren. O.a. de volgende verbeteringen zijn aangebracht:

1. De navigatie tussen verschillende modules loopt geheel via de navigatiebalk bovenin het scherm. Voorheen was het ook mogelijk om via een aantal tussenschermen naar een module te navigeren.

2. De gegevens van de huidig ingelogde gebruiker hebben een prominente positie linksboven in de navigatiebalk. Deze stonden aanvankelijk helemaal onderaan op de startpagina. Ook de afmeldknop heeft een prominentere positie naast de gebruikersgegevens linksboven in de navigatiebalk. Deze stond eerst onder de tab ‘Algemeen’ in de navigatiebalk:

Gebruikergegevens en afmeldknop

3. Onder het tabblad ‘Algemeen’ is het onderdeel ‘Robots.txt’ bijgekomen en onder het tabblad ‘CMS’ is het onderdeel  ‘Javascript’ bijgekomen. Deze onderdelen waren voorheen alleen via de site-instellingen te wijzigen:

Javascript en robots.txt

4. Kleine onderdelen, bv. ‘Favicon’, Metatags’ en ‘Statistieken’ worden nu in een popup geopend i.p.v. een aparte pagina. Dit stroomlijnt het werken in verschillende schermen:

Favicon popup

5. Ook het toevoegen of wijzigen van een lijst item, bv. een product in de webshop of blogbericht, werkt nu via een popup. De items worden niet meer bewerkt via de knoppen rechts bovenin maar via een menu dat direct onder een rij verschijnt:

Grid rij bewerken

6. De ‘layout’ en ‘vormgeving’ iconen van individuele elementen worden duidelijker aangegeven d.m.v. knoppen i.p.v. iconen:

Layout en vormgeving knoppen

Ook het upload icon in de uploads popup is vervangen door een duidelijkere knop.

7. Bij het wijzigen van de documentstructuur kan voortaan tussen twee modi worden geschakeld.

8. Modules zoals de blog, portfolio, nieuws etc. zitten voortaan onder het kopje ‘Modules’ i.p.v. onder het kopje ‘Data’ in de navigatiebalk.

Twitter icon YouTube icon Facebook icon LinkedIn icon RSS icon