Blog

Verhoging btw-tarief

Per 1 oktober 2012 wordt het hoge btw-tarief van 19 naar 21 procent verhoogd. In een TweeGo webshop worden btw-tarieven gebruikt voor het berekenen van productprijzen, verzendkosten en eventuele administratiekosten van een betaalmethode. Via het webshop onderdeel 'BTW tabel' kan op eenvoudige wijze het 19% tarief naar 21% worden omgezet. Het onderdeel 'BTW tabel' komt ter sprake in de tutorial 'Webshop beheer' (vanaf 4:13 minuut).

Wat gebeurt er met bedragen bij het wijzigen van het btw-tarief?
De bedragen van een bestelling geplaatst vóór het wijzigen van het btw-tarief blijven uiteraard berekend met het oude btw-tarief:

Btw tarieven bij een bestelling

Productprijzen, verzendkosten en administratiekosten van een betaalmethode worden echter automatisch opnieuw berekend met het nieuwe btw-tarief. Dit heeft als gevolg dat veel prijzen niet meer uit afgeronde bedragen bestaan:

  • Productprijzen kunnen worden aangepast via het productbeheer, dit wordt gedemonstreerd in de tutorial 'Producten beheren' (vanaf 6:50 minuut).
  • Verzendkosten zijn per land van levering in te stellen en zijn dan ook in te stellen via het onderdeel 'Landen levering', dit wordt in de gelijknamige tutorial gedemonstreerd (vanaf 0:55 minuut).
  • Administratiekosten van een betaalmethode zijn in te stellen via het onderdeel 'Betaalmethoden', dit wordt gedemonstreerd in de tutorial 'Betaalmethoden instellen' (vanaf 2:46 minuut). Standaard staan administratiekosten alleen bij de 'betaalmethode' rembours ingesteld.
Terug naar het overzicht

Laat een reactie achter

Twitter icon YouTube icon Facebook icon LinkedIn icon RSS icon