Blog

  • Home
  • Blog
  • Website maken met TweeGo, deel 3 van 4

Website maken met TweeGo, deel 3 van 4

Domeinnamen en e-mailadressen koppelen

Nadat u uw website heeft ingevuld en vormgegeven kunt u een abonnement nemen en één of meer domeinnamen en e-mailadressen aan uw website koppelen. Wij krijgen vaak de vraag of het domein van een TweeGo website op .tweego.nl zal eindigen. Dit is alleen het geval als u geen domeinnaam aan uw website koppelt, een domeinnaam heeft u echter al vanaf € 1,- p.m.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een domeinnaam?

  • Als uw bedrijf zich richt op de Nederlandse markt dan is het verstandig om een domeinnaam met de .nl extensie te bestellen. Mocht het domein bezet zijn of wilt u voorkomen dat andere partijen uw domeinnaam met een andere extensie(.be, .com, .net, .eu enz.) registreren dan kunt ook andere extensies bestellen. U kunt op deze manier meerdere domeinnamen aan uw website koppelen. U moet wel één domein als hoofddomein kiezen, indien u dat niet doet wordt de inhoud van uw website door Google als 'dubbele inhoud' gezien. Dit kan een negatief effect op de score van uw website in de zoekresultaten hebben.
  • Kies een gemakkelijk te onthouden naam en maak deze niet te lang. Wanneer u uw bedrijfnaam verwerkt in de domeinnaam en deze is erg lang, bv. 'Alberts, Berg & Coenen Accountants', kort deze dan in tot bv. 'abc-accountants.nl'.
  • Om gemakkelijker hoog te scoren in de zoekresultaten kunt u uw domeinnaam kiezen op basis van een verwachte veelgebruikte zoekterm van uw doelgroep. Een dergelijke domeinnaam wordt een 'EMD' (Exact Match Domain) genoemd. Verwacht u dat uw doelgroep veel zal zoeken met bv. de term 'accountant juinen' dan kunt u de domeinnaam 'accountant-juinen.nl' aan uw website koppelen. Een zoekterm in de domeinnaam maakt het maken van hoogkwalitatieve backlinks ook gemakkelijker(hierover meer in het laatste deel van deze blogreeks). Zorg wel dat de content op uw website van hoge kwaliteit en gerelateerd aan deze zoekterm is. Wanneer u meerdere EMD's aan uw website koppelt en deze relateren totaal niet aan de content op uw website dan kan Google dit zien als een poging tot manipulatie van de zoekresultaten en uw website bestraffen met een lagere waardering in de zoekresulaten.

Het kiezen van een e-mailadres.

Naast domeinnamen kunt u ook e-mailadressen aan uw website koppelen. U kunt natuurlijk altijd een gratis gmail- of hotmailadres aanmaken en dit communiceren via uw website, maar vanzelfsprekend maakt een e-mailadres op basis van uw domeinnaam een professionelere indruk.

Aan iedere domeinnaam gekoppeld aan uw website kunt u één of meer e-mailadressen koppelen. Heeft u bijvoorbeeld de domeinnaam 'abc-accountants.nl' dan kunt u het e-mailadres 'info@abc-accountants.nl' aanvragen. Werken er meer mensen in uw organisatie dan kunt u voor ieder persoon een apart e-mailadres aanvragen, bv. 'albert@abc-accountants.nl', 'bart@abc-accountants.nl' en 'cees@abc-accountants.nl'.

Bij het aanvragen van een e-mailadres kunt u uit verschillende typen e-mailoplossingen kiezen.

Uw website is nu ingevuld, vormgegeven en staat 'live'. Nu moet u er nog voor zorgen dat er bezoekers naar uw website komen. Het trekken van bezoekers kan op verschillende manieren, één daarvan is het optimaliseren van uw website voor de zoekmachines. Het laatste deel uit deze reeks gaat dan ook over dit onderwerp.

Terug naar het overzicht

Laat een reactie achter

Twitter icon YouTube icon Facebook icon LinkedIn icon RSS icon