Blog

  • Home
  • Blog
  • Overstap naar ander e-mail platform Mandrill

Overstap naar ander e-mail platform Mandrill

Mandrill e-mail platform

Donderdag 8 november (na 19:00) stapt TweeGo over naar een nieuw e-mail platform genaamd Mandrill. Wat betekent dit voor uw website of webshop?

Als uw website is uitgerust met een contactformulier, blog of webshop dan verstuurt uw website e-mail. Dit soort e-mail wordt transactionele mail genoemd.

Het afgelopen jaar heeft TweeGo gebruikt gemaakt van AuthSMTP als e-mail provider. Een uitstekende provider voor het versturen van e-mail. Eén van de nadelen van deze provider is echter dat het moeilijk is om een andere afzender in te stellen. Dit is dan ook de reden dat alle e-mail verstuurd wordt vanuit het e-mailadres mail@tweego.nl. Het gevolg hiervan is dat er regelmatig vragen van uw klanten uitkomen in deze mailbox. Wij hebben deze mailbox altijd gemonitord en indien noodzakelijk e-mail doorgestuurd naar de juiste mailbox. Omdat er steeds meer transactionele mail door TweeGo verstuurd wordt neemt het monitoren van deze mailbox steeds meer tijd in beslag. Op zoek dus naar een betere oplossing.

Wij hebben al goede ervaringen met het platform MailChimp voor het versturen van nieuwsbrieven. Na onderzoek blijkt MailChimp een uitstekende transactionele mailserver te hebben genaamd Mandrill. Een van de voordelen van Mandrill is dat uw eigen e-mailadres als afzender ingesteld kan worden. 

In de volgende tutorial laten we u zien hoe u de afzender aanpast.

Terug naar het overzicht

Laat een reactie achter

Twitter icon YouTube icon Facebook icon LinkedIn icon RSS icon