Blog

Tekst plakken vanuit Word

Veel gebruikers vinden het prettig om teksten voor hun website in een tekstverwerker, zoals Microsoft Word, op te stellen. Word en andere tekstverwerkers produceren echter allerlei voor het web ongeldige opmaakcode. Dit komt omdat tekstverwerkers zijn gemaakt voor het publiceren van teksten op papier. Wanneer een tekst gemaakt in Word rechtstreeks op een website wordt geplaatst heeft dit de volgende negatieve gevolgen:

 1. De kans bestaat dat de opmaakcode van Word de layout van de website kapot maakt.
 2. De opmaak van de tekst is niet in overeenstemming met die van de overige teksten op de website.
 3. De pagina scoort minder goed in de zoekmachines doordat het "gewicht" van de pagina te groot is geworden door alle overbodige code.

Verschillende oplossingen

Er zijn verschillende manieren om het Word probleem te bestrijden:

Geen gebruik maken van Word voor het opstellen van webteksten.
Hoewel dit de beste oplossing zou zijn is deze niet erg praktisch. Veel gebruikers zijn gewend aan tekstverwerkers en gebruiken deze voor het opstellen van al hun teksten. Ook worden teksten vaak door derde partijen(denk aan copywriters) aangeleverd in een Word document.

Plakken via kladblok
Een tekst kan eerst naar een andere tekstverwerker worden geplakt welke geen opmaak ondersteunt, bv. Windows Kladblok. Daarna wordt de tekst opnieuw gekopieerd en geplakt in de website. Het nadeel van deze methode is dat alle opmaak wordt verwijderd. Naast alle overbodige opmaak wordt ook de opdeling van kopjes en alinea's verwijderd. Ook zijn het nogal veel handelingen om een tekst op een website te krijgen.

Plakken via speciale knop
Plakken vanuit Word knop wysiwyg editor
Veel wysiwyg editors hebben een speciale knop waarmee tekst vanuit Word kan worden geplakt. De knop opent een popup waarin de tekst kan worden geplakt. Bij het sluiten van de popup wordt de meeste Word opmaak verwijderd. Het voordeel van deze methode is dat voor het web geldige opmaak(zoals kopjes, alinea's en vetgedrukte tekst) blijft behouden. Het nadeel van deze methode is dat veel gebruikers de knop niet weten te vinden of het teveel moeite vinden om deze te gebruiken.

TweeGo's oplossing

De in TweeGo ingebouwde wysiwyg editor bevat een snelle en gebruiksvriendelijke manier om ongeldige opmaak te verwijderen. Zodra een gebruiker een tekst met ongeldige opmaak in de editor plakt wordt deze automatisch naar de server gestuurd waar deze rigoureus wordt opgeschoond. De opgeschoonde tekst komt terug en wordt in de editor geplaatst. Om de gebruiker op de hoogte te stellen van hetgeen er is gebeurd wordt er een melding getoond. Alleen ongeldige opmaak wordt verwijderd. Kopjes, alinea's, tabellen en andere geldige opmaak worden met rust gelaten zodat de tekst niet opnieuw hoeft te worden opgemaakt.

De voordelen van deze methode: 

 1. Snel
  De gebruiker hoeft geen extra handelingen te verrichten.
 2. Gebruiksvriendelijk
  De gebruiker hoeft geen knop te gebruiken waarvan hij niet weet dat deze bestaat.
 3. Robuust
  Het is vrijwel onmogelijk om, bijvoorbeeld door een minder ervaren gebruiker, Word opmaak in een website te plaatsen.
Terug naar het overzicht
Scott,19-03-2013 @ 17:17
Ik heb nog geen CMS gezien waar dit in mogelijk is. Het plakken vanuit Word is altijd ellende en kan veel problemen veroorzaken. Ga het zeker testen.
TEREZA,27-05-2024 @ 19:59
TEREZA Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte (smartloanfunds@gmail.com} WHATSAPP: {+385 91 560 8706} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.

Laat een reactie achter

Twitter icon YouTube icon Facebook icon LinkedIn icon RSS icon