Blog

  • Home
  • Blog
  • Favicon toevoegen aan een TweeGo website

Favicon toevoegen aan een TweeGo website

Elke website gemaakt met TweeGo kan op eenvoudige wijze van een favicon.ico worden voorzien. Een favicon, afkorting van favorieten icoon, is het kleine icoontje dat, afhankelijk van de browser, wordt weergegeven in de adresbalk en het tabblad van de browser. Dit icoon is tevens zichtbaar in de lijst van favorieten en in eventueel aangemaakte snelkoppelingen naar de website:

Favicon in tabblad van de browser

Wanneer een website geen favicon heeft ingesteld wordt meestal het standaard logo van de browser getoond. Voor bijvoorbeeld Internet Explorer is dit het volgende icoon:

Tabblad van website zonder Favicon.ico

Het mag duidelijk zijn dat een website een stuk beter opvalt wanneer deze is voorzien van een eigen icoon.

Hoe maak ik een favicon?

Een favicon heeft de bestandsextensie .ico. Een .ico bestand is geen normale afbeelding maar bestaat uit een of meerdere afbeeldingen verpakt in een enkel bestand. Zo kan het bestand een afbeelding van 16 bij 16 pixels groot bevatten welke wordt getoond in het tabblad, de favorieten lijst en de adresbalk van de browser, en bijvoorbeeld een afbeelding van 32 bij 32 pixels welke wordt getoond bij het aanmaken van een snelkoppeling op iemands bureaublad:

Favicon zichtbaar in snelkoppeling op bureaublad.

Op het web zijn meerdere tools te vinden voor het maken van een favicon. Een populaire website is bijvoorbeeld favicon.ico Generator: http://www.favicon.cc. Via deze website kan een normaal afbeelding bestand, bijvoorbeeld een .png, .jpg of .gif bestand van uw logo, worden geupload waarna deze automatisch wordt verkleind en omgezet naar een .ico bestand. Dit bestand kan vervolgens worden gedownload.

Hoe voeg ik dit bestand toe?

Nadat u dit bestand heeft gedownload kunt u dit via het bestandsbeheer van uw website uploaden. Vervolgens stelt u de link naar dit bestand in via het onderdeel "Fav icoon". Hoe u dit doet wordt in de volgende tutorial gedemonstreerd.

Terug naar het overzicht

Laat een reactie achter

Twitter icon YouTube icon Facebook icon LinkedIn icon RSS icon