(moeilijkheidsgraad: ontwikkelaar)

Extern javascript bestand toevoegen

Externe javascript bestanden kunnen eenvoudig worden toegevoegd. U kunt een script aan heel de website of alleen aan een specifieke pagina toevoegen. Om een "sitewide" script toe te voegen moet u uw gebruikersrechten aanpassen naar "developer". Pagina specifieke javascripts kunnen ook onder een webmasterrol worden toegevoegd. Uw website is standaard voorzien van de jQuery javascript bibliotheek (op moment van schrijven versie 1.4.2). Deze hoeft dus niet apart te worden toegevoegd.

Doorloop de volgende stappen voor het toevoegen van een "sitewide" javascript bestand:

1. Upgrade uw gebruikersrechten naar "developer":

Tutorial gebruikersrechten aanpassen.

2. Upload het javascript bestand.

Open het bestandsbeheer van uw website via "Uploads" onder het tabblad "CMS" en upload het javascript bestand naar de uploads/script of andere map:

Extern javascript bestand uploaden.

3. Open het onderdeel "Javascript" onder het tabblad "CMS":

Het onderdeel javascript onder het tabblad CMS.

4. Plaats het script op een nieuwe regel in de popup.

Het script wordt via een html <script> element geregistreerd. De url naar het script bestand moet worden voorafgegaan door [ROOT]. Het script wordt nu aan de html <head> sectie van iedere pagina in de website toegevoegd:

Script link toevoegen

Doorloop de volgende stappen voor het toevoegen van een pagina specifiek javascript bestand:

1. Upload het javascript bestand.

2. Klik met rechts op een pagina in de paginaverkenner en kies "Wijzigen":

Pagina wijzigen om extern javascript bestand toe te voegen.

3. Voeg het script aan het veld "Javascript" toe.

Selecteer het tabblad "SCRIPT, CSS & HTML" en registreer het script in het veld "Javascript". Doe dit op dezelfde wijze als het registreren van een "sitewide" script. Het script wordt nu alleen aan de html <head> sectie van deze pagina toegevoegd. Pagina specifieke scripts worden altijd na sitewide scripts geladen.

Extern javascript bestand aan pagina toevoegen.